Oft

Kohteesta Praedor-Wiki
Versio hetkellä 22. toukokuuta 2021 kello 23.10 – tehnyt ELF (keskustelu | muokkaukset) (Linkitystä parannettu.)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oftin kaupunki sijaitsee Franfar-joen länsirannalla ja sen valtakunta ulottuu joen molemmin puolin kaikkialle sinne minne metsät eivät yllä.

Eteläinen Jaconia on suurten metsien maata, paitsi minne velhokuninkaiden orjat ovat raivanneet peltoja ja kanavia. Oftin kaupunki sijaitsee Franfar-joen länsirannalla ja sen valtakunta ulottuu joen molemmin puolin kaikkialle sinne minne metsät eivät yllä. Hallitsijan ote Franfar-joen varresta on luja, mutta valtakunnan itäkolkan ja Sisämeren etelärannan aateliston uskollisuus Oftin hallitsijalle on vain nimellistä. Heidän läänityksensä ovat käytännössä omia pikkuvaltioitaan ja he pitävät veronsa ja käyvät sotansa itse. Oftin asutus keskittyy sen pääkaupungin ympärille ja kanavien varsille. Niiden ulkopuolella asutus on harvaa ja välimatkat pitkiä. Vaikka syvät metsät onkin merkitty karttaan erikseen, laajoja metsäalueita mahtuu myös valtakunnan rajojen sisäpuolelle ja niissä asuu monia petoja ja rosvojoukkoja. Niiden varalta on läheisten kylien ympärillä paaluaitauksia, joskus jopa kaivantoja ja vallihautoja. Yksittäiset rakennukset maatiloista majataloihin ovat usein kivisiä ja helposti puolustettavia.

Oftin kaupunki on rakennettu joenrannalla kohoavalle kukkulalle. Alkuperäinen kaupunki koostui kukkulan päällä olleista linnoitetuista palatseista ja kukkulan juurella olleesta satamasta. Velhokuninkaiden kuoltua kaupungista tuli kuitenkin Farrigniasta tulleiden kauppiaiden, paikallisten metsäläisten ja Läntisten vuorten vuoristolaisten yhteinen kauppapaikka. Viimein kun itäiset maat vajosivat sekasortoon, kaikki liikenne etelään alkoi kulkea jokea pitkin ja kaupungin kautta. Pohjoisesta tulleiden kauppiaiden perässä tuli muutakin väkeä, joka muutti kaupunkiin asumaan. Pian uudemmat, matalammat kaupunkikorttelit ja paikoin kivetyt kadut peittivät palatsien ja sataman välisiä rinteitä. Siitä huolimatta melkoinen osa kaupungissa kulloinkin olevasta väestä on yhä matkalla jonnekin muualle. Kauppiaiden tinkiessä turkisten, jokihelmien ja harvinaisten yrttien hinnoista, heidän laivojensa ja karavaaniensa väki viihdyttää itseään kaupungin ilotaloissa ja tuhlaa palkkaansa peliluolissa ja vedonlyönnissä. Salakuljetus ja orjakauppa kukoistavat, eikä Oftin maine synnin pääkaupunkina ole tuulesta temmattu.


Katso myös

Takaisin etusivulle