Ohjeet Praedor-seikkailujen kirjoittamiseen pätevät hyvin pitkälle myös praedor-rääpäleiden, novellien, romaanien, eepoksien tai vaikka laulujen tai runojen kirjoittamiseen.
Isoin ero lienee siinä, että tarinoiden ei välttämättä tarvitse kertoa praedoreista. Esimerkiksi Jaakko Alamikkulan romaaneissa Koston kukkulat (2017) ja Kuninkaan kotka (2019) praedoreja hädin tuskin edes mainitaan.
Toiseksi isoin ero: koska kyse ei ole Praedor-roolipelistä, riittää, että Petri Hiltunen hyväksyy tarinan. Silloin se on kaanonia.
Suosittelen silti kääntymään ensin Erkka Leppäsen ja/tai Ville Vuorelan puoleen. Jos he uhraavat kallista aikaansa teoksesi tarkistamiseen, saat erittäin arvokkaita kommentteja. Heidän hyväksynnällään on myös suuri painoarvo kanonisoinnissa.
HUOM. Jos aiot aloittaa Praedor-sarjakuvan, ota ensin yhteyttä Petriin! En ole varma hänen kannastaan muiden piirtämiin Praedor-sarjakuviin. Veikkaan tosin, että se on myönteinen, kunhan piirrosjälkesi on ammattimaista tasoa ja sinulla on hyvä idea.
Kustantaja-luokassa on lueteltu mahdollisia Praedor-tarinoiden (entisiä ja nykyisiä) kustantajia.
T. Gorgonius