Paimentolaiset

Kohteesta Praedor-Wiki
Versio hetkellä 28. toukokuuta 2021 kello 16.55 – tehnyt ELF (keskustelu | muokkaukset) (Täydennystä)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Paimentolaiset kasvattavat valtavia karjalaumoja Suden autiomaassa. Jos näkyvissä on karjaa, lähettyvillä on myös paimenia, jotka pitävät maillensa tunkeilijoita silmällä.


Kulttuuri

Paimentolaiset voidaan jakaa useaan kulttuuripiiriin:


Varustus

Paimentolaiset taistelevat keihäin, jousin ja ratsun selästä.

Sauvasirppi on itäisten paimentolaisten käyttämä ase, joka vastaa lyhyttä miekkaa.


Tavat

Paimentolaiset teloittavat vankinsa sitomalla heidät mataliin puuristeihin ja lävistämällä heidät nuolilla tai heittokeihäillä. Maailman rajalla nämä kammottavat voitonmerkit säilyvät kauan.


Uskonto

Paimentolaiset palvovat Kaksoisäitiä ja esi-isiään. Muut kansat eivät yleensä palvo Kaksoisäitiä suoraan, mutta paimentolaisilla on Kaksoisäidille omistautuneita pappeja.

Paimentolaiset hautaavat päällikkönsä ja sankarinsa kumpuihin. Muut vainajat paloitellaan ja jätetään korkeille kiville tai puisille lavereille lintujen ja haaskansyöjien ruuaksi.

Lisäksi löytyy oudoilla maalauksilla tai kaiverruksilla koristeltuja kivialttareita ja uhripaikkoja.

Jos näkyvissä on karjaa, lähettyvillä on myös paimenia, jotka pitävät seikkailijoita silmällä.


Taikuus

Useimmat paimentolaisvelhot ovat alkujaan Holrusin Vortan Aranoksen hovin velhoja, mutta joukkoon on sittemmin liittynyt muitakin. Nämä velhot eivät tunnusta Neuvoston käskyvaltaa tai hyväksy Valiarin rauhaa. Niin kauan kuin he pysyvät vapaaehtoisesti karkotettuina Suden autiomaahan, neuvosto ei puutu heidän tekemisiinsä. Se ei ole pelkkä laupeudenosoitus.

Paimentolaisvelhot ovat vanhimpia nykyisin eläviä velhoja. Heillä on täysin korvaamattomia tietoja ja muinaisia salaisuuksia. Paitsi että yhteenotto paimentolaisvelhojen kanssa voisi tulla kalliiksi kaikille osapuolille, voitto tarkoittaisi kaiken tuon menettämistä ikiajoiksi. Sitä riskiä Circolin neuvosto ei halua ottaa.

Nimestä huolimatta paimentolaisvelhojen suhde paimentolaisheimoihin on mutkikas. Jotkut ovat arvostettuja tietäjiä, mutta toisia pelätään kuin paholaisia. Paimentolaisvelhot tunnetaan pirullisesta huumorintajustaan.


Historia

Paimentolaisten vanhimmat legendat kertovat suurista päälliköistä ja taruhahmoista, jotka kävivät maailman ulkopuolella Borvariassa. Jotkut todistivat olevansa sankareita ja toi set pakenivat vihollisiaan. Velhokuninkaiden sotilaat hyökkäilivät varhaisten paimentolaisten kimppuun, mutta hekään eivät seuranneet saalistaan maailman reunan yli.


Lähteet