Praedor - Roolipeli 2.0

Praedor Wikistä
Versio hetkellä 30. toukokuuta 2021 kello 12.54 – tehnyt ELF (keskustelu | muokkaukset) (Luokkia päivitetty.)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)


PRAEDOR on fantasiaroolipeli Petri Hiltusen samannimisten sarjakuvatarinoiden maailmasta. Se kertoo Jaconiasta, maailman sirpaleesta, joka on jäänyt keskelle muinaisen kirouksen tuhoaman superkulttuurin jäännöksiä. Praedorit ovat taitavia ja rohkeita seikkailijoita, jotka tekevät retkiä Borvarian raunioihin aarteiden toivossa. He ovat legendojen sankareita ja konnia, kadehdittuja menestyjiä ja vihattuja nousukkaita. Heidän joukossaan ylhäiset ja alhaiset ovat tasa-arvoisia, sillä hirviöt ja hornanhenget eivät piittaa sukupuista.

Jaconiaan mahtuu toki paljon muutakin, eikä mikään estä pelaamasta kieroja hovimiehiä, haponpolttamia alkemisteja, suurkaupunkien varkaita, kirkonmiehiä, kultisteja ja niin edelleen.

Toinen laitos liikkuu aikajanalla eteenpäin Taivaan suuren suden jälkeiseen aikaan; vuoteen 520 V.a. Praedor-roolipelin sääntökirja on perinteisesti julkaistu yhtenä kirjana jossa on pelaajan ja pelinjohtajan osat samassa mutta nyt uusi laitos jakaa nämä omiksi kirjoikseen: Seikkailijan kirja ja Pelinjohtajan kirja.

Praedor 2.0 on tilattavissa suoraan Praedor.netistä.