Selfia

Praedor Wikistä
Versio hetkellä 7. huhtikuuta 2023 kello 06.14 – tehnyt 84.34.235.203 (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)


Selfia oli aikoinaan kasvanut muureistaan ulos, mutta kun vuoristolaisheimot alkoivat tehdä ryöstöretkiään ja hyökkäsivät viimein voimalla, jäi muurien ulkopuolinen asutus heidän käsiinsä ja tuhoutui.

Vaikka Selfia ei ollut kenenkään velhokuninkaan valtaistuin, se oli jo varhain melko suurikokoinen kaupunki, josta käsin valvottiin Läntisten vuorten pohjoisosien kaivoksia ja viljelykelpoisia rinteitä ja laaksoja. Monet kaivoksista ovat yhä toiminnassa, mutta Selfia on kuuluisampi ylänkörinteillä kasvatetuista viineistään, joiden voimakasta makua alankojen vetiset viinit voivat vain kadehtia. Kaupungin pohjoispuolen alangoilla on toki peltojakin siellä, missä maa ei ole liian kosteaa, mutta mikään maatalousmahti Selfia ei ole. Vuorilta Gonian rämeisiin virtaavista joista ei ole kanavien korvikkeiksi.

Selfia oli aikoinaan kasvanut muureistaan ulos, mutta kun vuoristolaisheimot alkoivat tehdä ryöstöretkiään ja hyökkäsivät viimein voimalla, jäi muurien ulkopuolinen asutus heidän käsiinsä ja tuhoutui. Uutta ei ole rakennettu, vaan väestönkasvu on siirtynyt pohjoisemmas, vuorilta laskevien jokien varsilla oleviin kyliin. Kaupunginmuurin eteen on rakennettu vallihautoja ja uusia muureja, ja tärkeimpien solien päähän on rakennettu linnat. Vielä tärkeämpää oli kuitenkin päätös siitä, ettei uudisasutuksen leviämistä vuoristolaaksoihin sallita, koska se provosoi vuoriston heimoja. Lakia ei ole aina helppo valvoa, mutta vuoristolaiset arvostavat sitä ja Selfian välit vuoriston heimoihin ovatkin hyvät.

Läntisten vuorten valtakunnat ovat Jaconian tärkeimmät metallien tuottajat. Angarin ajautuessa yhä suurempiin vaikeuksiin ympäröivien heimojen kanssa, on Selfiasta kasvanut vauras ja rauhallinen valtakunta, jonka kanssa vuorten pohjoispään heimot käyvät jopa kauppaa. Jotkut heimot ovat jopa perustaneet omia avolouhoksiaan. Vaikka heidän taipumuksensa siepata syrjäkylien asukkaita orjatyövoimaksi on valitettavaa, heidän karkeat harkkonsa kelpaavat kyllä jokivarsien sulattoihin jälleenkäsiteltäviksi ja rikastettaviksi.


Katso myös

Takaisin etusivulle