Sunia

Praedor Wikistä
Versio hetkellä 7. huhtikuuta 2023 kello 07.14 – tehnyt 84.34.235.203 (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)


Sunian kaupunki on melko tyypillinen kaltaisekseen: pyöreän muurin sisälle jää vanhojen palatsien ja rikkaiden kauppiaiden talojen keskusta, jonka ympärillä levittäytyy matala ja laajempi uusi kaupunki.

Sunia on Tutusin tavoin pohjoisen Jaconian viljavaltakuntaa joka rajoittui pohjoisessa Suden autiomaahan, idässä Holrusiin, etelässä Warthin raunioihin ja lännessä Gonian-joen vastarannan rämeisiin. Ne ovat maastoltaan samanlaista tiheään asuttua kanavaa ja peltoa kuin muukin pohjoinen. Sunian ja Tutusin poliittiset edut ovat yhtenevät ja monet aatelissuvut omistavat läänityksiä rajan kummaltakin puolelta. Kulttuurillisia eroja ei ole.

Sunian pohjoisella rajalla on linnoitusketju, jonka tehtävänä on vartiotulin hälyttää paimentolaishyökkäyksestä. Kanavien taakse jääviä kyliä ei yleensä ole kuitenkaan linnoitettu, joten jos paimentolaiset ehtivät vallata jonkin sillan, jälki on usein hirveää. Rauhallisina aikoina paimentolaiset käyvät kauppaa pohjoisten kylien ja linnoitusten kupeessa oleviin kauppapaikkoihin tulevien kauppiaiden kanssa, mutta Suden autiomaalle tunkeutuvat lammaspaimenet ja uudisraivaajat hiertävät valtakunnan ja pohjoisten heimojen välejä. Sunian kaupunki on melko tyypillinen kaltaisekseen: pyöreän muurin sisälle jää vanhojen palatsien ja rikkaiden kauppiaiden talojen keskusta, jonka ympärillä levittäytyy matala ja laajempi uusi kaupunki. Uutta kaupunkia ei ole ympäröity muurilla, vaan kaupungin pohjoispuolelle on rakennettu erillinen muuri torneineen. Sunia on Holrusin tapaan varsin siisti ja rauhallinen kaupunki, mutta Artanten uskonlahkoilla ei ole niin paljon valtaa.

Sunian ja Holrusin välissä on matala kukkulajono, joka erottaa toisistaan Gonian-joen ja Gorfarin vesistöalueet, eivätkä kanavat ylitä sitä. Valtakuntien kanavat jatkuivat muinoin eteläänWarthin valtakunnan kautta, mutta Warthin kasvu ja myöhempi tuho katkaisi nämä reitit, niin että Sunian ja Tutuksen kanavaverkko jäi eristyksiin ja liikenne muualle Jaconiaan on pakko hoitaa maanteitä pitkin. Tässä mielessä Tutusin valtakunnan ulottuminen Gorfar-joelle on elintärkeää, mutta Holrus on monasti väittänyt Tutusin itäosia omakseen ja uhannut miehittää rannikon, jolloin Tutus ja Sunia jäisivät kokonaan pussiin. Toistaiseksi uhka on torjuttu maksamalla huomattavasti voimakkaammalle Holrusille raskaita veroja, mutta Farrignian voimistuminen on saanut monet jokivarren rannikon aateliset ehdottamaan turvatakuiden ostamista sieltä.


Katso myös

Takaisin etusivulle