Warthin rauniot

Praedor Wikistä
Versio hetkellä 25. toukokuuta 2021 kello 15.51 – tehnyt ELF (keskustelu | muokkaukset) (Warth omaksi artikkelikseen.)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)


Warthin rauniot on yhä Kirottua maata ja oudot valot ja äänet tanssivat raunioissa öisin.

Farrigniasta pohjoiseen, milteipä näköetäisyydellä pääkaupungista, alkaa Warthin rauniokenttä, Borvarian tapaan rakennettu jättiläiskaupunki, joka nyt on raunioina niin kuin jättiläiskäsi olisi lyönyt sen littaan. Hetken aikaa se oli Borvarian kaltainen ihmeiden maa, mutta yhtäkkiä villi magia puhalsi sen yli kuin myrskytuuli.


Ilmasto

Warthissa on oma kuiva ja viileä ilmastonsa, vaikka sen yli kulkevat monet sadepilvet ja lämpimänkosteat tuulet.


Maasto

Nykyinen Warth on yhä Kirottua maata ja oudot valot ja äänet tanssivat raunioissa öisin.

Toisin kuin Borvariassa, vesi on yhtä steriiliä kuin Suden autiomaan rajalla. Se, että Gonianin lähteenä olevat suuret suihkukaivot toimivat edelleen, on vankka todiste velhokuninkaiden aikaisesta insinööritaidosta.


Kasvisto

Elämää kuhisevaan Borvariaan verrattuna Warthin rauniot ovat kuitenkin autiot ja hiljaiset, eivätkä seikkailijat yleensä kohtaa mitään ruohotupsuja ja ötököitä kummempaa. Warthin raunioiden harvat kasvit ja ötökät eivät ole tästä maailmasta, eivätkä tuulen Jaconiasta kuljettamat siemenet juurru sen kirottuun maaperään.


Eläimistö

Yleisesti uskotaan, ettei Warthissa ole hirviöitä tai nimettömiä olentoja. Niitä on kuitenkin muutamia, mutta ne ovat oppineet välttämään ihmisiä ja elämään viimeisillä löytämillään ötököillä ja seikkailijaryhmien jättämillä tähteillä.


Aarteet

Warthin rauniot on ryöstetty moneen kertaan ja siksi saakin nykyisin olla varsin hyvin rauhassa. Jäljellä olevat aarteet ovat salakäytävien takana tai muuten piilotettu niin hyvin, että niiden löytämisestä ilman ohjeita ei ole juurikaan toiveita. Ohjeita on kuitenkin olemassa, sillä Curarimilla ja hänen lähipiirillään oli liittolaisia ja alaisia kaikkialla Jaconiassa. Monet näistä velhoista kuolivat Sisällissodassa ja heiltä on jäänyt muistiinpanoja siitä, minne heidän mestarinsa kätkivät aarteitaan ja työkalujaan.

Tällaisten aarteiden hakeminen ei kuitenkaan ole vaaratonta. Esineissä voi olla vaarallisia taikavoimia ja velhot asettivat niiden ääreen vartijoita, kuten epäkuolleita, jotka ovat yhä jäljellä maanalaisissa tai syvällä seinien sisässä olevissa kammioissa, noudattaen edelleen tunkeilijoiden suhteen saamiaan ohjeita. Pelkkä aarrekartan löytäminen voi olla seikkailu sinänsä, sillä siitä ovat kiinnostuneita myös praedorit, paholaislahkot ja Curarimin laittomia oppeja harjoittavat velhot.


Takaisin etusivulle