Itäiset vuoret

Praedor Wikistä


Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Itäiset vuoret Nämä vuoret ovat osa pitkää, koilisesta lounaaseen kulkevaa ylänköä, joka Sisämeren kaakkoisrannan kohdalla nousee äkisti jyrkiksi rinteiksi. Muualla se on enimmäkseen kukkulaista nummea.

Piperian eteläpuoliset Itäiset vuoret ovat osa pitkää, koilisesta lounaaseen kulkevaa ylänköä, joka Sisämeren kaakkoisrannan kohdalla nousee äkisti jyrkiksi rinteiksi. Muualla ylänkö on enimmäkseen kukkulaista nummea.

Itäiset vuoret alkavat jylhinä kalliosaarina ja karikkoina, mutta kohoavat Sisämeren takana kuin kivimuuri. Ne eivät ole yhtä korkeita kuin läntiset serkkunsa, huiput tavoittelevat tuskin kolmea virstaa Sisämeren aallonhuippuihin verrattuna. Vuoret ovat kuitenkin jyrkkärinteiset, vaikeakulkuiset ja rajuilmojen alati piiskaamia.


Ilmasto

Itäiset vuoret pysäyttävät pohjoisen Jaconian yli kulkevat kosteat pilvet. Vuoria piiskaavat rajut tuulet, sateet ja rajuilmat. Silloin kun ei sada, rinteitä peittää usva.

Vain korkeimmilla huipuilla on lunta läpi vuoden, mutta huippuja verhoavat raskaat sadepilvet lähes aina. Talvisin laaksoihin voi tupruttaa lunta toista syltä yhden ainoan myräkän aikana. Lunta sataa ja se sulaa monta kertaa talven aikana.


Maasto

Itäiset vuoret eivät ole kovin korkeat, huippujen tavoitellessa tuskin kolmea virstaa, mutta ne ovat jyrkkärinteiset ja hyvin vaikeakulkuiset verrattuna Läntisten vuorten pitkiin laaksoihin.

Jatkuvat sateet ovat synnyttäneet monia puroja ja lampia, jotka kohisevat vesiputouksina alas Sisämereen lähes pystysuorilta länsirinteiltä, tai yhtyvät yhä suuremmiksi ja suuremmiksi virroiksi laskiessaan kohti itäisiä valtakuntia. Nämä joet ovatkin itäisten valtakuntien ainoa runsas myrkyttömän veden lähde ja niistä saavat vetensä myös Emithin akveduktit.


Kasvisto

Itäisten vuorten maaperä ei ole hedelmällistä, mutta kosteuden ansiosta rinteet ovat vihreät.


Asutus

Itäisillä vuorilla asuu vuoristolaisia.


Lähteet