Kalmansoutajat

Praedor Wikistä


Suuren ruton aikojen jäänteenä monista suurista kaupungeista löytyy yhä "kalmansoutajia". He ovat yleisesti Tiramanin kulttiin yhdistetty ryhmittymä, joka pientä korvausta vastaan (kuparikolikot uhrin silmien päällä), ottaa köyhien kaupunkilaisten ruumiit ja kuljettaa ne haudattavaksi kaupungin ulkopuolelle. Kalmansoutajien työtä pidetään yleisesti suuressa arvossa, sillä kaupungin sisäiset hautapaikat ovat kalliita ja arvoasemaan sidottuja, eikä slummeissakaan haluta mäteneviä ruumiita levittämään kulkutauteja.

Ruumiin silmien päältä ei köyhinkään varasta rahoja kuin äärimmäisesä hädässä, sillä sosiaalisen stigman lisäksi sen tiedetään langettavan suurta epäonnea tekijän ylle. Kalmansoutajien tunnusmerkkinä on mustan kaavun lisäksi pitkä, nokkamainen ruttonaamari, joka peittää kasvot.

Pahat kielet puhuvat, että kaikki kalmansoutajien viemät ruumiit eivät koskaan pääse haudan lepoon, vaan että niitä kaupattaisiin salaa yliopistojen kokeita, tai muita vielä arveluttavampia tarkoitusperiä varten...