Naistensatula

Praedor Wikistä

Naistensatula on melko uusi keksintö ja sitä käytetään vain ns. sivistyneillä seuduilla. Kerrotaan, että naistensatula sai alkunsa kun muuan Artanten pappi näki sirkuksessa paimentolaisnaisen ratsastavan hajareisin hevosen selässä, vieläpä ilman satulaa. Se tarkoitti, että naisen sukuelimet hankautuivat kaiken aikaa hevosen selkää vasten, mikä oli kuohuttava ajatus ja erittäin siveetöntä.

Pappi, joka oli nuorena ollut satulasepän apulaisena, suunnitteli naistensatulan ja hänen veljensä, joka oli myös satulaseppä, alkoi valmistaa niitä. Suosio oli valtava. Pappi rakennutti rahoillaan Artanten temppelin ja sai ylipapin arvon. Veli rikastui hetkellisesti, mutta pian naistensatulan kopioita alettiin valmistaa kaikkialla. Alkuperäisiä satuloita pidettiin kuitenkin syystäkin laadukkaimpina ja tämä pajansa on edelleen suvun hallussa ja toiminnassa, yli sata vuotta naistensatulan keksimisen jälkeen.

Farrignian palatsikaartin ja ratsuväen naispuoleiset upseerit käyttävät normaalia satulaa ja housuja. Erikoinen yksityiskohta on, että kaikki nämä naiset ovat upseereja. Naisten ainoa tie sotaväkeen on Farrignian yliopiston sotakorkeakoulu.

Viitteet

  • Naistensatula mainitaan jossakin kanonisessa Praedor-romaanissa tai novellissa, mutta en yhtään muistanut että missä. Lisätkää viite jos löytyy.