Travan

Praedor Wikistä


Pääkaupunki on perinteinen pyöreän muurin ympäröimä vanha kaupunki, jonka ympärillä levittäytyy vallihaudan ja matalan ulkomuurin suojaama uudempi kaupunki mataline taloineen.

Travania pidettiin pitkään Farrignian otteessa olevana nukkevaltiona, mutta suurvallan vajotessa sekasortoon Teniran Madan aikana, siitä tuli kuninkaan hulluutta paenneiden aatelisten turvapaikka. Travanin kuningas osti tulokkaiden uskollisuuden antamalla heille laajoja läänityksiä valtakunnan harvaanasutuista eteläosista.

Farrignian kuninkaan kuolema ja hänen tytärvaimonsa Liala Madan nousu valtaistuimelle normalisoi välit, muttei palauttanut valtioitten yhteyttä, sillä karkotetut katsovat uskollisuudenvalansa Farrignian kuningashuoneelle rauenneen surmattujen perheenjäsenten ja tuhottujen tilustensa vuoksi. Pitkään kestänyt rauha vuoristolaisten kanssa on myös vahvistanut valtakunnan omaa kuningashuonetta, joten puheet Travanin ja Farrignian liittolaisuudesta katsotaan nykyisin loukkauksiksi kuningashuonetta kohtaan. Aatelinen ei ehkä saisi säädettyä raipparangaistusta, mutta joutuisi varmasti puolustamaan näkökantaansa kaksintaistelussa.

Travanin pohjoispuoli on tiheään asuttua maaseutua. Monet Farrignian halki kulkevista kanavista ja akvedukteista saavat alkunsa täältä. Ylikansoitus ei ole samanlainen ongelma kuin naapurimaissa, sillä uutta elintilaa etsivät suuntaavat kauemmas länteen tai etelään. Pääkaupunki on perinteinen pyöreän muurin ympäröimä vanha kaupunki, jonka ympärillä levittäytyy vallihaudan ja matalan ulkomuurin suojaama uudempi kaupunki mataline taloineen. Valtakunnan eteläpuolisko on metsien ja nummien rajamaata, jonne on kuitenkin raivattu maatiloja, kyliä ja linnoitettuja kartanoita niitä suojaamaan. Vuoristolaisten satunnaisista ryöstöretkistä ja etelän metsärosvoista huolimatta tämän kolkan uudisasutusta pidetään onnistuneena ja uusia kyliä riittää kauas valtakunnan rajojen ulkopuolelle.

Travanin Artanten patriarkka on Palpalis Paulis (jonka nimi on maalaisten suussa vääntynyt tahallaan tai tahattomasti muotoon "Piupali Paupali"). -Facebook, Praedor-ryhmä, 1.1.2022.

Katso myös

Takaisin etusivulle