Valiarin kalenteri

Kohteesta Praedor-Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ville Vuorela (facebook, 18.7.2019): Samat aikamitat kuin meillä ja joka 7. päivä on pyhä. Joka kuukausi juhlitaan jotain (vähintään paikallisten marttyyreitten juhlapäiviä). Suuremmat juhlat kunkin neljän vuodenajan alkaessa, sydäntalvena ja keskikesänä. Sitten on kruunajaisia, kuninkaiden ja läänitysaatelin häitä ja syntymäpäiviä, ja muita kissanristiäisiä.

Aika
No
Päivien
määrä
Aika /
Kuukausi
1. päivän
juhla
Meidän
vastaava
kuukausi
1 31 Alkukevät Uuden vuoden syntymäpäivä Maaliskuu
2 30 Sydänkevät Huhtikuu
3 31 Loppukevät Toukokuu
4 30 Alkukesä Kesäjuhla, nuoruuden juhla Kesäkuu
5 31 Sydänkesä Heinäkuu
6 31 Loppukesä Elokuu
7 30 Alkusyksy Syysjuhla, aikuisuuden juhla Syyskuu
8 31 Sydänsyksy Lokakuu
9 30 Loppusyksy Marraskuu
10 31 Alkutalvi Talvijuhla, vanhuuden juhla Joulukuu
11 31 Sydäntalvi Tammikuu
12 28 Lopputalvi Helmikuu

Karkauspäivä (tai useampi) voidaan lisätä vuoden loppuun ylimääräisinä päivinä.

1. alkupäivien juhlien lisäksi on seisaus- ja tasauspäivien juhlat, joista keväällä juhlitaan kasvukauden alkua, keskikesällä elämää, syksyllä satokauden loppua ja talvipäivänseisaus nähdään usein kuolleiden juhlana (Salaisuuksien kirja, s. 6). Nämä juhlat ovat likimain 21. päivänä alkukevättä, alkukesää, alkusyksyä ja alkutalvea. Ne vastaavat ajankohdiltaan siis likimain meikäläistä pääsiäistä (Ostara), juhannusta (Midsummer), sadonkorjuujuhlaa (Mabon) ja joulua (Yule).

Petri Hiltunen (facebook, 18.7.2019): ...Mutta "kuita" on kaksi. Yksi iso jota peittää valtaisa iskemä arpi, ja pieni kirkas objekti joka kiertää nopeammin, n. 3 kertaa vuorokaudessa. (Sen nimi on Kulkija.)

Katso myös