Angar

Praedor Wikistä


Angarin kaupunki, kolmessa eri tasossa oleva velhokuninkaiden ajan rakennustaidon näyte, on hitaasti tyhjentynyt.

Angarin valtakunta kattoi aikoinaan Läntisen vuoriston eteläkärjen, mutta vuoristolaisten hyökkäykset ovat supistaneet sitä niin, että pääkaupunkia Angaria lukuunottamatta valtakunta kattaa nykyisin vain vuorten itärinteet. Kaupungin ympäristössä olevat kaivokset on pidetty toiminnassa kaupunkiin sijoitettujen varuskuntien avulla, mutta muuten Angarin kaupunki, kolmessa eri tasossa oleva velhokuninkaiden ajan rakennustaidon näyte, on hitaasti tyhjentynyt.

Kylät yli päivämatkan päässä kaupungista on hylätty jo ajat sitten ja kuningas on jo pitkään harkinnut valtaistuimensa siirtämistä johonkin itäisten rinteiden pikkukaupunkiin. Kaupungista ei voida luopua, sillä ilman kaivoksia Angar olisi köyhä ja ylängön karut rinteet elättävät vaivoin edes lampaita.


Resurssit

Vuorilla olevista kaivoksista saadaan monia malmeja ja arvokkaita kiviä, mutta liikenne kaupungin ja kaivosten välillä on vaikeaa ja vaarallista.

Malmikaivosten lisäksi Angarissa on joitakin suolakaivoksia. Suolaa olisi ehkä enemmänkin vuoristolaisten alueilla. Ainoa muu seutu, jolla suolaa tiedetään esiintyvän, on Seres kaukana idässä.

Kaupungissa oli ja on yhä ehkä Jaconian parhaat kuolevaiset sepät, vaikka heitäkin on muuttanut itäisille rinteille. Kauppiaat vaihtavat heidän ahjoistaan tulevat aseet, työkalut ja korut ruokatarvikkeisiin, sekä yhä harvinaisemmiksi käyviin alankoseutujen ylellisyyksiin kuten olueen ja viiniin.

Rauhallisempina aikoina jotkin vuoristolaisheimot saattavat käydä kaupungin kanssa kauppaa, mutta soturiklaanit eivät ole milloinkaan tehneet rauhaa ja sotaretken syyksi riittää pienikin selkkaus.


Katso myös

Takaisin etusivulle