Soturiklaanit

Praedor Wikistä
Hän oli Eridu. Eridut ovat Jaconian hurjin soturikultti. He ovat kaikki homoja. - Lagardin kylän asukas

Soturiklaanit ovat vuoristolaisten heimojen ulkopuolisia ryhmiä, joihin etenkin nuoret miehet hakeutuvat etsimään kunniaa ja mainetta. Klaaniin pääseminen vaatii hengenvaarallisia urotöitä ja kokeita.

Kuuluisimmat soturiklaanit ovat Eridut, Sudet, Viiltäjät, Thorakit, Kurkunleikkaajat ja Verenjuojat. On myös tarinoita naissotureiden klaaneista (kuten Veriset kädet), jotka nylkevät miesvankinsa elävältä.

Sen jälkeen kun klaanit seurasivat Taivaan suurta sutta jumalana epäonnistuneella Jaconian valloitusretkellä klaanien maine sai kovan kolauksen ja koko instituutio on kriisissä. Jotkut kieltäytyivät heti alkuunsa seuraamasta Kadiria ja vielä useammat erosivat klaaneistaan hänen kuoltuaan.


Epävirallista tietoa: Taivaan suuren suden kuoltua nuoret, pettyneet mies- ja naissoturit ovat perustamassa uusia soturiklaaneja, joiden periaatteet poikkeavat merkittävästi perinteistä. Esimerkkinä mainittakoon Takaperoiset, jotka pyrkivät toimimaan kaikessa päinvastoin kuin on normaalia. He sanovat "ei" kun tarkoittavat kyllä, "häivy siitä" kun tarkoittavat kutsua jonkun luokseen ja niin edelleen. Taistelussa he pysyvät passiivisina taka-alalla paitsi jos oma puoli vetäytyy tai on häviämässä - silloin he hyökkäävät hurjasti päin vihollista. Toinen merkillinen uusi klaani on Ritarit, jonka jäsenet pyrkivät elämään ihanteellisen ritarin tapaan lukuunottamatta uskoa Artanteen. Jotkut Ritarit yrittävät värväytyä aatelisten palvelukseen sillä ritari-ihanteisiin kuuluu uskollisuus lääninherralle.


Lähteet

  • Kolmen valtiaan tarina: Leijona ja perhonen.
  • Praedor - Roolipeli 1.1, s. 22.
  • Praedor 2.1, Seikkailijan kirja, s. 28.
  • Villen eräässä seikkailussa kohtasimme soturiklaanin nimeltä Veriset kädet, johon kuului ainoastaan naisia. - Kristel Nyberg, Facebook, Praedor-ryhmä, 27.9.2021

Katso myös