Starac

Praedor Wikistä
Epävirallista tietoa

Starac on Farrignian ensimmäisellä kehällä puotia pitävä filoosi ja alkemisti joka näyttää vanhalta mieheltä. Hänen oudot silmänsä, joiden iiriksessä pyörii hitaasti purppuran värinen pyörrekuvio mustuaisen ympärillä, paljastavat että hän ei ole ihminen.

Staracin oikea nimi on Xabardar. Hän on todellisuudessa noin kaksisataa vuotta ennen Valiarin aikaa Warthiin velhoja palvelemaan kutsuttu vähäisiä taikavoimia hallitseva Ikiorja, jonka tehtävänä oli vain hoitaa kirjastoja ja arkistoja ja avustaa alkemisteja. Hän on kiltti, lempeä ja hyväntahtoinen ja hyvissä väleissä jopa Demoniritarien kanssa. Starac neuvoo heitä ilmaiseksi ja raportoi heille havaitsemistaan vaarallisista olennoista.

"Mitään tuhovoimia minulla ei ole eikä suurta mahtia. Minun alaani on tieto. Tiedän paljon kaikenlaista, mutta suurimman osan olen unohtanut. Osaan muuttaa ulkomuotoani tietyissä rajoissa. Osaan tehdä pieniä taikatemppuja joilla voi ehkä huvittaa lapsia, siinä kaikki. Ja jos minut tapetaan tai tuhotaan, palaudun takaisin. Niin on käynyt jo monta kertaa. Mutta kun niin käy, unohdan asioita. Monet muistot eivät palaa takaisin ollenkaan. Nyt on ilmeisesti jälleen käynyt niin. Tulen uudestaan tietoiseksi täällä puodissani, enkä välttämättä edes huomaa mitään epätavallista tapahtuneen."

Lähteet