Syöverit

Praedor Wikistä


Syöverit ovat kaikkialla Borvarian uumenissa kiemurtelevien tunneleiden, käytävien ja outojen putkien verkosto, jonka kokoa, syvyyttä ja tarkoitusta voidaan vain arvailla. Kukaan ei tiedä ovatko ne velhokuninkaiden työtä, vai todella jäänne ajalta, jolloin Jaconia ja Borvaria olivat vielä samaa kaupunkia. Ainakin osa verkostosta vaikuttaisi jatkuvan myös Jaconian puolelle.


Maasto

Näihin viemäreihin katoavat monet Jaconiasta virtaavat joet, mutta joskus niistä myös tulvii outoja nesteitä, kaasuja tai jopa laavaa. Toisinaan maanpinta tai kadut niiden päällä ovat romahtaneet Syövereihin asti ja rauniokaupunkia halkovat pohjattomilta tuntuvat railot.

Praedorit eivät yleensä mene Syövereihin, mutta toisinaan ne voivat olla ainoa reitti paikkoihin, kuten lumottujen muurien sisään suljettuun palatsikompleksiin, ovettomaan torniin tai reitin katkaisseen muurin alitse.


Asutus

Syövereissä asuu outoja olentoja ja kalpeita kummajaisia, jotka eivät tarvitse silmiä.


Aarteet

Aarteita Syövereistä ei yleensä löydy, elleivät nimettömät olennot ole sinne kiiltäviä esineitä itse raahanneet.


Huhut

Väitetään, että Jaconiaa ympäröivän loitsumuurin teho olisi heikompi syvällä maan alla ja siksi Borvarian olentoja saattaisi päästä rajan ali syövereiksi kutsuttuja tunneleita ja muinaisia viemäreitä pitkin. Kukaan ei ole todistanut asiaa suuntaan tai toiseen.

Jotkut uskovat, että syövereitä pitkin voisi päästä Jaconiaan saakka kulkematta maailman rajalla olevan loitsumuurin läpi, mutta tästä ei ole mitään todisteita.


Lähteet