Circol

Praedor Wikistä


Circol oli aikoinaan tiedon ja kirjastojen kaupunki Jaconian velhoille, mutta nyt siitä on tullut velhojen kaupunki, jonka porteista saavat kulkea vain velhot, heidän uskotut palvelijansa, orjat ja velhonsurmaajat.

Kaksisataa virstaa Suljetusta Kaupungista etelään kohoaa Franfar-joen itärannalla Circoliksi kutsuttu pieni, korkeitten muurien ympäröimä kaupunki. Se oli aikoinaan tiedon ja kirjastojen kaupunki Jaconian velhoille, mutta nyt siitä on tullut velhojen kaupunki, jonka porteista saavat kulkea vain velhot, heidän uskotut palvelijansa, orjat ja velhonsurmaajat.

Oftin valtakunta ympäröi Circolia joka puolelta, mutta velhojen lait ovat voimassa näköetäisyyden päähän Circolin muureista. Jokaisella sodasta selvinneellä velhosuvulla on palatsinsa sen pyöreiden muurien takana. Siellä on myös Rangaistuksen sali, jossa velhontappajat kärsivät ikuista vankeuttaan. Huhut kertovat, että Circolissa elettäisiin yhä kuin velhokuninkaiden aikaan ja että kaupunki ostaisi salaa orjia kokeisiin ja hurjiin gladiaattoritaisteluihin. Huhut ovat täyttä totta, mutta ulkomuureja katselevilla kuolevaisilla ei ole aavistustakaan siitä, millaisia ihmeitä niiden taakse kätkeytyy.


Hallinto

Circolia hallitsee sama velhojen neuvosto, joka hallitsee kaikkia Jaconian velhojakin. Kaupungissa asuu enimmäkseen velhojen vanhempaa polvea, joka on muuttanut sinne vieraannuttuaan liiaksi Jaconian kuolevaisista, ja heitä on myös neuvoston jäsenistä ehdoton enemmistö. Monet neuvoston tapaamiset ovat pitkiä, riitaisia ja päättämättömiä, mutta kuolemattomilla osallistujilla on usein aikaa harkita kantaansa esille tuleviin kysymyksiin. Kaupunki on myös demoniritareiden tukikohta, mutta toisin kuin Farrignian Ihmeiden kadulla, he eivät päivystä siellä jatkuvasti.


Katso myös

Takaisin etusivulle