Velhot

Kohteesta Praedor-Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Velhot ovat taikuuden salat tuntevia olentoja, joilla on hallussaan kuolemattomuuden antava eliksiiri. Eliksiirin avulla avulla velhot elävät ikuisesti, kunnes onnettomuus, taikuus tai aseen isku koituu heidän kuolemakseen. Vuosisatojen aikana he oppivat taitoja ja voimia, joiden ymmärtämiseen ei ihmisikä riittäisi.

Muinaiset velhot kävivät kauppaa tiedoista ja taikakaluista toisten ulottuvuuksien kansojen kanssa maailmasta toiseen johtavien porttien kautta. Velhoista mahtavimmat tunnetaan velhokuninkaina.

Nykyisin velhot ovat vain varjo siitä, mitä he ovat joskus olleet. Niinpä monet heistä katsovat Borvariaan, toivoen praedorien löytävän uudelleen ne salaisuudet, jotka heidän esi-isänsä veivät mukanaan.


Hallinto

Velhot jakautuvat 16 sukulinjaan, velhosukuihin.

Velhoja johtaa sukujen edustajista koostuva velhojen neuvosto.


Taikuus

Velhot eivät tee eroa tieteen ja taikuuden välillä. Monet taikakalut ovat tieteellisiä kojeita.


Historia

Edes velhot eivät tiedä, miten he saivat alkunsa.

Kaupunkivaltioiden pääkaupungeista Holrus, Piperia, Angar ja kadotetun idän Emith ovat velhokuninkaitten muinaisia pääkaupunkeja.

Nykyvelhoista vanhimmat ovat vuosituhansien ikäisiä paimentolaisvelhoja.


Sisällissota

Sisällissota pyyhkäisi pois velhojen vanhat valtakunnat ja velhojen kulttuurin. Vain yksi velho kymmenestä jäi eloon ja seitsemän sukua menetettiin tai sukulinjat katkesivat peruuttamattomasti.

Kuninkaiden ja vanhimpien polvien mukana katosi valtavasti tietoja, taitoja ja Borvariasta saakka vaalittuja salaisuuksia. Vaikka velhojen määrä on sen jälkeen taas noussut, heidän mahtinsa on pelkkä varjo siitä mitä se joskus oli.


Lähteet


Katso myös