Galth

Praedor Wikistä


Galth kasvoi hyvin nopeasti ja pieni muurien ympäröimä vanha keskusta toimittaa nyt pelkän palatsin virkaa.

Velhokuninkaiden aikaan tämä pikkukaupunki oli vain Holrusin ja Piperian valtakuntien välisen liikenteen joenylityspaikka ja hyvällä säällä sen satamasta voi nähdä Gorfar-joen vastarannan. Velhokuninkaiden aikaisia rakennuksia oli vähän ja kaupungin merkitys Sisällissodassa olematon, joten se jäi ehjäksi, siinä missä Holrus tuhottiin kokonaan ja Piperia vaurioitui pahoin.

Koska Piperiasta ei ollut enää hallintokeskukseksi ja kuolevaisten kauppareittien kannalta Galthin sijainti oli parempi, siitä tuli eräs Jaconian uuden ajan pääkaupungeista. Se kasvoi hyvin nopeasti ja pieni muurien ympäröimä vanha keskusta toimittaa nyt pelkän palatsin virkaa. Muu kaupunki on tiheään asuttua, mutta myös melko matalaa uudiskaupunkia. Viemäreiden virkaa toimittavat kaupungin halki virtaavat ja Gorfariin laskevat kanavat. Yhdyskuntajätteiden vuoksi niiden haju oli kesähelteillä niin karmea, että hienompien talojen luona ne peitettiin kivilaatoin ja sittemmin niiden päälle on noussut jopa uusia taloja. Kanavista vain kaupungin sivuitse kulkevat kanaalit ovat avoinna liikenteelle ja vilkkainta onkin itse jokisatamassa. Vedenpinnan korkeuden vaihtelut aiheuttavat joskus tulvimista, mutta ranta on täällä kuitenkin huomattavasti jyrkempää kuin Piperiassa.

Se mikä kerran oli Piperian valtakunnan maaseutua kanavineen on nyt Galthin valtakuntaa. Tänne saapuu joka vuosi tuhansittain uudisasukkaita, jotka levittävät maaseutua ja valtakunnan rajoja yhä kauemmas kaakkoon ja etelään, aina Vihreiden niittyjen kukkuloille. Itäisten valtakuntien rosvojoukot ja Suden autiomaassa liikkuvat vihamieliset paimentolaiset tekevät joskus ryöstöretkiä näitä uudisasutuksia vastaan, mutta todellisia sotia ei ole kumpienkaan kanssa vielä käyty, sillä kauempana idässä oleva Justian valtakunta ja etenkin sen eteläiset rajamaat toimivat puskurivyöhykkeenä.


Katso myös

Takaisin etusivulle