Gorfar

Praedor Wikistä


Tämä pohjoiseen virtaava joki on vesimäärältään Jaconian suurin.

Gorfar on pohjoiseen virtaava joki ja vesimäärältään Jaconian suurin. Vaikka Franfarin valuma-alue on laajempi, Gorfariin päätyvät Itäisten vuorten sateet ja Galthin, Holrusin ja osaksi myös Farrignian ja Oftin kanavien sisältö. Jotkut ovat sitä mieltä, ettei tämä valtava joki (paikoin yli 50 virstaa leveä) ole edes mikään joki, vaan Sisämeren jatke.


Maasto

Gorfarin vesi on hyvin sameaa ja virtaus lähes olematon, paitsi aivan Sisämeren suulla.


Eläimistö

Gorfarjoen kalakanta on sen rantojen asukkaille tärkeä ravinnon lähde ja sieltä saadaan useita herkullisia makeanvedenkaloja ja suuria rapuja. Joen rantaheinikoissa elää myrkyllisiä käärmeitä ja virtaan ajautuu Sisämerestä meduusoita ja syvänteiden outoja kaloja. Niemekkeitten, matalikkojen tai jopa aallonmurtajien taakse jäävissä syvissä suvannoissa elää rautamonneja, jopa neljämetriseksi kasvavia ruosteenvärisiä petokaloja.

Kerrotaan, että Sisämeressä joskus tavattuja hirviöitä olisi uinut Gorfarjokeenkin, mutta sellaista ei tiedetä tapahtuneen aikoihin.


Asutus

Gorfar-joella liikkuu paljon laivoja ja se on erittäin tärkeä liikennereitti. Vaikka pääkaupungeista vain Galth on sen rannalla, joen länsirannan suuret asutuskeskukset ovat kaikki pieniä mutta tärkeitä satamia, joissa tavaraa siirretään laivojen ja kanavia pitkin liikkuvien proomujen välillä. Omilla laivoillaan liikkuvia jokirosvoja ei Gorfarilla liiku, mutta salakuljettajia, rantarosvoja, väärillä merkkitulilla särkille laivoja houkuttelevia hylynryöstäjiä ja muita vesireittien rikollisia kylläkin.

Takaisin etusivulle