Velhojen neuvosto

Praedor Wikistä


Velhojen neuvosto on toiminut Jaconiassa Borvarian tuhosta lähtien. Vastaava neuvosto oli olemassa jo Borvarian aikanakin.


Koostumus

Borvariasta saadun mallin mukaisesti jokaisen velhosuvun viisi vanhinta sukupolvea muodostivat neuvoston päättämään asioistaan. Tämän neuvoston oli kuitenkin tunnustettava velhokuninkaiden ylivalta. Alkuaikoina tämä ei ollutkaan mikään ongelma ja neuvosto oli lähinnä velhokuninkailta tulleiden lakien ja määräysten toimeenpanija. Vaikka kuolevaisten tarut muistavat velhojen neuvoston kuninkaiden kanssa kilpailevana voimana, kesti tuhansia vuosia ennen kuin asiat lopulta saivat sellaisen käänteen.

Aluksi neuvosto toimi velhokuninkaiden alaisena toteuttaen säädettyjä lakeja ja määräyksiä. Nykyinen neuvosto pitää istuntoa Circolissa. Circolin neuvosto on suoraa jatkoa velhokuninkaiden aikaiselle neuvostolle ja osin jopa sama. Neuvostoon kuuluu 51 jäsentä; viisi vanhinta velhoa kustakin velhosuvusta sekä kuusi demoniritaria. Enimmäkseen kokoukset ovat riitaisia eivätkä johda minnekään, mutta välillä Jaconiaa uhkaa vaara, joka saa koko neuvoston liikkeelle nopeastikin.


Lähteet